31 Mart 2013 Pazar

Zincirli Kolye

Merhabalar....  :)
Size hemen kolyemin yapımı anlatayım :) Zincirin üzerine kahverengi kurdeleyi  tığ ile ördüm. Onun üstüne krem rengi kurdele ile örgü yaptım . İki rengin birleşim yerine parlak taşları  şeffaf ip ile diktim... Hepsi bu kadar .... :) 
Mutlu kalın.... 






27 Mart 2013 Çarşamba

Eski Pantolon Yeni Kaplık :)

Eski bir pantolonum vardı onu kesip defter kaplamıştım. Çok önce yaptığım bir çalışma olduğu için yapım aşamalarını size gösteremeyeceğim. Biraz fikir olsun diye fotoğraflarını çektim :) işte fotoğraflar....






Mutlu kalın ... :)) 


24 Mart 2013 Pazar

Eski Çantanın Dönüşümü 2 :)

Eski çantanın dönüşümü adlı yazımda kullandığım çantadan bir çanta daha yaptığımı fakat malzemem yetmediği için bitiremediğimi yazmıştım :) malzemelerimi aldım ve çantayı bitirdim :) beğenilerinize sunuyorum ....

Çantanın kırmızı ile işaretli olan kısmını astarı ile birlikte çıkardım.


Astarındaki sökükleri diktim :) 


Çantanın boyutunda keçe kestim ve çantanın fermuar kısmındaki derilerle birlikte keçeyi diktim. 




Parlak taşları da çantanın boyutunda kestim ve bazı yerlerinden keçeye dikerek tutturdum.


Elimde bir anahtarlık halkası vardı onuda fermuara taktım, boncuk ve metal aparatlar ile süsledim :)


Bu da arkadan görünüşü :) 


Bakalım beğenecek misiniz :) Bu arada çantadan daha bir çantalık daha malzeme arttı bir gün onuda değerlendiririm :) mutlu kalın .... :)) 


21 Mart 2013 Perşembe

Pembe Eyfel Kulesi :)

Bir tane Eyfel Kuleli kolye almıştım sırf kulesi için almıştım :) Zeynep Irmak için kolye yapmaya karar verdim :) Biraz çocuksu olması gerekiyordu bende pembeye boyadım oje ile :) 



Kuleye uygun olsun diye parlak taşları da pembeye boyadım ve yine bir fiyonk yaptım ( parlak taşları da kullanmadığım yer kalmadı galiba :)) 



Ve ortaya böyle bir kolye çıktı :)  Galiba kendim içinde böyle bir kolye yapacağım :D 




Buda benim 1. prensesim Zeynep Irmak :) Kendisi benim öğretmenler günü hediyemdir :)  Bir 24 Kasım günü dünyaya geldi cimcime :) 


Mutlu kalın :))   



20 Mart 2013 Çarşamba

Love :)


İlk etamin denemem :) yengelerimden biri  :) etamin işlerken şevke geldim ve bende işe koyuldum :D 
Modeli biraz netten biraz kafadan öyle çıktı işte ortaya :) Bakalım beğenecek misiniz... :)




Mutlu kalın.... :) 

18 Mart 2013 Pazartesi

Gelin & Damat :)


Merhabalar :) Bir gün nette gezinirken coca cola nın hediye ettiği ayıcıkların gelin damat yapıldığını gördüm :) bu fikir benim çok hoşuma gitmişti. Hangi blogda gördüğümü hatırlayamıyorum :( biraz araştırdım ama bulamadım size link vermek isterdim...  Neyse bizimde bakkalımız olduğu için bu ayıcıklardan bizde de varmış :) bende hemen bu ayıcıklardan gelin damat yapmalıyım dedim ve işe koyuldum.... 



İlk olarak üstündekileri çıkardım ve etiketlerini kestim :)


Üstlerinde ki kıyafeti kalıp olarak kullanarak damat beye ceket diktim :) 




Damat beye gömlek dikecek kadar profesyonel olmadığım için  bende güneşlik parçasından dikdörtgen bir parça kestim ve ayıcığın ön tarafına gelecek şekilde dört tarafından tutturdum . Nasıl olsa ceket içinden sadece o kısım görünecek :) 


Parlak taşlardan kullanarak damat beye kemer yaptım. Küçük bir şapka ve fiyonk yaptım. Fiyonga lastik misina geçirdim. Ceketinde yakasına bir çiçek kondurdum.


Gelin hanımın gelinliği içinde parça tül perdelerden dikdörtgen kesip diktim, Üst kısmına lastik geçirdim ve biraz süsledim. Lastik misinaya inci geçirdim ve kolye hazırladım. Çiçekler ve güneşlik parçası ile el çiçeği hazırladım. Duvaksız gelin olmaz diye de yine parça tüller ve parlak taş ile duvak yaptım :)




Veee işte mutlu son ... Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine .... :) 
Mutlu kalın... 



15 Mart 2013 Cuma

Eski çantanın dönüşümü :)

Bir zamanlar çok severek kullandığım bir çantam vardı :) sonra onun üst derisi soyulmaya başladı. Fotoğrafta da görülüyor zaten :).

Ben bu çantayı atmamıştım bir şey yaparım belki diye . Ev zaten çöplük gibi oldu ben bundan bir şey yaparım diye saklıyorum hep :D Neyse ben bu çantanın ön kısmındaki  cepleri astarı ile birlikte kenarlardan kestim. Çantamın arka kısmında deri soyulması çok yoktu. Çantanın  ön kısmından kestiğim yerin büyüklüğü kadar bir parçada çantanın arka kısmından kestim . 



Astarların bazı yerlerinde sökükler vardı onları biraz onardım :)
Daha sonra bu parçaları makine ile diktim. Bazı yerleri elimle diktim.
Sonrada parlak taşlarla biraz süsledim :) 


Artık benimde yaptığım bir clutch çantam var :)

 Bu foto da çantanın arkası foto biraz ters olmuş ama olsun :)
Çantanın kalan kısımları ile de başka bir çanta yapıyorum malzemem yetmediği için o yarım kaldı. Onuda tamamladığımda sizinle paylaşacağım . Mutlu kalın....  :) 




14 Mart 2013 Perşembe

Hobi etkinliğinden gelen hediyelerim :)

Sevgili Müge Hanımın yani O Bir Anne bloğunun sahibinin düzenlediği etkinlikte Şenay Hanım ile yani Örgü Kolikten Örgüler blog sahibi ile eşleşmiştim. Şenay Hanımın hediyeleri bugün elime geçti. Tek kelime ile bayıldım :). Küçük kalpler ile  bezenmiş mis kokulu hediye paketinden öyle güzel hediyeler çıktı ki :) Mis kokulu bir paketti gerçekten gül sabunu da koymuş paketin içerisine  kokunun kaynağı oymuş :) ... Neyse çok konuştum :) Şenay Hanıma çok teşekkür ederim ellerine yüreğine sağlık... Müge Hanıma da teşekkürler böyle bir etkinlik düzenlediği  için.... İşte hediyelerim ... :)








10 Mart 2013 Pazar

Süslü Havlular...

Annemin ördüğü boncuklu havlu kenarları :) 20 ye yakın ördü galiba hepside hediye gitti :) güzel günlerde kullansınlar :).... şimdi geçelim fotoğraflarına bakalım siz de beğenecek misiniz....




Mutlu kalın... :))