28 Ocak 2013 Pazartesi

Fotoğraf albümüm..

Bir fotoğraf albümü alıp pembe kumaş ve tül ile kapladım. Kurdeleleri albüme zımbaladım ve kumaşı kenarlardan diktim. Üstüne tüy ve misinalı incileri yapıştırdım. En son olarakta iğne oyası ile yaptığım çiçekleri düzenleyip üzerine yapıştırdım... Bakalım beğenecek misiniz :)







Mutlu kalın... :) 

24 Ocak 2013 Perşembe

Anahtar kolye..

Anahtarı sprey boya ile boyadım. Anahtarın uç kısmı için 4 sıra parlak taş kestim ve yapıştırıcı ile yapıştırdım. Anahtarın yuvarlak yerine de 7 tane zımba boncuk yapıştırdım. Anahtarın deliğine halka geçirdim ve halkaya zinciri taktım. Kolyeye uygun olacağını düşündüğüm bir kurdeleden de fiyonk yaptım. Fiyongun ortasına yine 2 sıra parlak taş diktim. Hepsi bu kadar... Ben beğenerek kullanıyorum :) Bakalım siz beğenecek misiniz? :))


Mutlu kalın... :) 

23 Ocak 2013 Çarşamba

Hayırlı Kandiller....



Kalbinizde tüm güzellikleri  Allahım hakkınızda hayırlı kılsın... Kandiliniz mübarek olsun...


Yarım incilerden...

Yarım incileri oje ile renklendirdim. Sıcak silikon yardımı ile metal aparatın üstüne yapıştırdım.


   
Elde ettiğim incili metali Ela için yaptığım ev botunun üstüne diktim. ( Ev botunun yapımını ilerleyen günlerde yayınlayacağım inşallah :))  Diğerini de kolye olarak kullandım. İsteyenler broş olarakta kullanabilir.


       Mutlu kalın... :)

21 Ocak 2013 Pazartesi

Aslan ve tavşan

Sürpriz yumurta içinden çıkan plastikleri örgü ile kapladım. Keçe ile de süsledim. Gözleri için boncuk diktim :) hepsi bu kadar. ( Aslanın yapım aşamalarının fotoğrafını çekmeyi unutmuşum :) bunların başka örnekleri de burada var )
Öğrencilerim Deniz ve Irmak için hazırladım bunları bakalım beğenecekler mi :)







Mutlu kalın :)

16 Ocak 2013 Çarşamba

Çok amaçlı papyon :)

İlk olarak istenilen boyutta keçe ve parlak taşlardan kestim. Keçe ve taşların ortasından iple geçtim. İpi çektirdim ve sabitledim. Ben biraz daha sağlam olsun diye ortadan ip ile birkaç defa dolandım. Kurdeleyi papyona sabitledim. Keçeden ince bir şerit kestim ve ortasına bir sıra boncuk diktim. Hazırladığım şeridi papyonun ortasında olacak şekilde diktim.

Bunlarda kullanım alanları :) papyon olarak,  saç bandı olarak,  toka olarak kullanabilirsiniz :) mutlu kalın...





14 Ocak 2013 Pazartesi

Keçe bileklik...

Bilekliğimi deri yapmak istedim aslında ama elimde deri yoktu bende onun yerine keçe kullandım. Keçeden iki ince şerit kestim. Parçalardan birinin üzerine boncukları diktim. İpler görünmesin diye ikinci şeritle boncukları diktiğim şeridi yanlardan diktim. Daha sonra gerekli aparatları da bilekliğe taktım ve bilekliğim hazır :) Bakalım beğenecek misiniz :) ...








Mutlu kalın... :) 



6 Ocak 2013 Pazar

Bebe yaka yapımı...

Bir yaka kalıbı çizdim. Kalıbı keçe üzerine koyarak kestim. Yakayı bağlamak için kurdele diktim.Ponponları makine yardımı ile yakanın uç kısmına diktim. Taşlardan bir sıra taş kestim ve elimle yakanın üzerine diktim :) işte hepsi bu kadar biraz sade oldu ama güzel oldu sanki :)






Mutlu kalın... :)


2 Ocak 2013 Çarşamba

Şeker kutusunun değişimi...

Şeker kutusunu önce sprey boya ile boyadım. Üzerinde kullanacağım çiçekleri düzenledim. Çiçeklerin sap kısımları görünmesin diye telli kalp kullandım. Kalbin önce telini kestim, arka tarafını biraz oydum ki çiçeklerin sapları oraya yerleşsin ve yapıştırınca görünmesinler. Silikon tabancası ile tüyleri yapıştırdım üzerine misinalı incileri yerleştirdim. Hazırladığım çiçekleri de  yapıştırdım ve kapak bitmiş oldu. Kutunun içerisine de pembe keçeden bir yuvarlak kesip yapıştırdım.. Bence güzel bir kutu oldu ben çok sevdim :) bakalım kime nasip olacak bu kutu.... :)